Trwa międzynarodowy plebiscyt na "6 cudów Bałtyku". Można głosować na różne miejscowości, obiekty, krajobrazy, itp. spośród krajów nadbałtyckich.
"6 cudów Bałtyku"
Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od prawie 15 lat!
Wybieramy "6 cudów Bałtyku"
Re: Wybieramy "6 cudów Bałtyku"
Zaraz, zaraz, a co tam robi "Historic centre of Cracow"? Co to ma wspólnego z Bałtykiem? Ktoś wie?
Oddałem głosik na Gdańsk, z powodu ulicy Mariackiej, jednej z najbardziej magicznych, jakie widziałem. Choć widziałem mało. Ale to nie jest konkurs tylko dla tych, co widzieli dużo.
Oddałem głosik na Gdańsk, z powodu ulicy Mariackiej, jednej z najbardziej magicznych, jakie widziałem. Choć widziałem mało. Ale to nie jest konkurs tylko dla tych, co widzieli dużo.
"Oryginalność jest jedyną rzeczą, której użyteczności nie mogą pojąć nieoryginalne umysły” <John Stuart Mill, "O wolności">
Pewnie chodzi o ciekawe miejsca w krajach nadbałtyckich, a nie nad samym Bałtykiem...Abderyta pisze:co tam robi "Historic centre of Cracow"? Co to ma wspólnego z Bałtykiem? Ktoś wie?
Podobna sytuacja z Murem Berlińskim w Niemczech.
Głos oddany na ruchome wydmy w Słowińskim Parku Narodowym. :-)
Można oddać 6 głosów 4 na obiekty kulturowe i 2 na przyrodnicze. Ja to trochę porozdzielałem, ale z Polski dałem Gdańsk i Park Słowiński.
W sumie prawie w każdym z krajów znaleźć można propozycje nadbałtyckie i te położone gdzieś dalej (np. Wzgórza Koli w fińskiej Karelii, górski park Sarek, Wilno czy kościół w Tartu), ale faktycznie Kraków, Wieliczka czy Zamość wyglądają jakoś szczególnie dziwnie a Berlin nawet nie jest w zlewisku Bałtyku!
W sumie prawie w każdym z krajów znaleźć można propozycje nadbałtyckie i te położone gdzieś dalej (np. Wzgórza Koli w fińskiej Karelii, górski park Sarek, Wilno czy kościół w Tartu), ale faktycznie Kraków, Wieliczka czy Zamość wyglądają jakoś szczególnie dziwnie a Berlin nawet nie jest w zlewisku Bałtyku!
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
Hmmm. ze 2-3 lata temu w Niechorzu była świetna 'ciuchcia', którą można było podróżować po okolicznych miastach - i tak jeździłem z rodziną od Niechorza, przez Trzęsacz po sam Rewal - kapitalna sprawa!
Czy ktoś w ogóle wie, czy już to przywrócili do życia? Byłem w ubiegłym roku i wszystko porozkopywane było...
Czy ktoś w ogóle wie, czy już to przywrócili do życia? Byłem w ubiegłym roku i wszystko porozkopywane było...