Bieżące wydarzenia sportowe
Szkoda słów ...
W tym roku Agnieszka Radwańska udział w Australian Open zakończyła dopiero w półfinale przegrywając z Sereną Williams. Rok przez naszą tenisistkę świetnie rozpoczęty - oby tak dalej, szczególnie w Wielkim Szlemie (niespodzianka w jej wykonaniu na Wimbledonie mile widziana).
ME w piłce ręcznej w Polsce za nami, ale to nie koniec reprezentacyjnej piłki ręcznej w naszym kraju. Od 8 do 10 kwietnia bieżącego roku odbędą się w Gdańsku eliminacje do igrzysk olimpijskich w Rio de Janeiro. Nie dość, że zagramy u siebie, to trafiliśmy do najsłabszej grupy eliminacyjnej. Z 4 zespołów (Polska, Macedonia, Tunezja, Chile) na igrzyska awansują 2. Głupio byłoby takiej szansy nie wykorzystać.
Szansa jest, ale obawiam się o to, co będzie w głowach Polaków przed tym turniejem.
- sleepwalker
- Turysta
Nie no, bez przesady. Powiedzmy sobie szczerze: jeśli przegralibyśmy awans z Tunezją czy Chile, to byłaby katastrofa większa od pogromu z Chorwacją.
Rzeczywiście byłaby to katastrofa, ale Tunezyjczyków nie można tak kompletnie lekceważyć.
Z ciekawych informacji o których trudno usłyszeć:
W Mielcu odbył się piłkarski Turniej Dawnych Mistrzów. Impreza zgromadziła 4 dawnych Mistrzów Polski, którzy dzisiaj walczą o odzyskanie dawnego blasku: Stal Mielec, Widzew Łódź, Garbarnię Kraków i Szombierki Bytom.
Impreza przypominała o dawnych sukcesach tych klubów i wpisywała się w zimowe przygotowania do wiosennej rundy ligowej. W meczach półfinałowych imprezy Stal Mielec pokonała Widzewa Łódź 3:1, Garbarnia Kraków uległa Szombierkom Bytom także 1:3. Krakowianie w pojedynku o trzecią lokatę ograli Widzew 4:3, Stal w finale zwyciężyła 1:0 z Szombierkami.
Turniej został rozegrany na boisku ze sztucznej trawy stadionu Gryfu Mielec, mecze rozgrywane były po 30 minut, spotkania zobaczyło kilkaset widzów. Organizatorem imprezy był lider 2 ligi FKS Stal Mielec.
Podczas Turnieju prowadzona była akcja charytatywna: na rzecz 9-letniego Bartosza Janusza, który od 3 lat walczy ze śpiączką - wsparcie dla rodziny chłopca w staraniach o powrót do zdrowia i rehabilitację.
W Mielcu odbył się piłkarski Turniej Dawnych Mistrzów. Impreza zgromadziła 4 dawnych Mistrzów Polski, którzy dzisiaj walczą o odzyskanie dawnego blasku: Stal Mielec, Widzew Łódź, Garbarnię Kraków i Szombierki Bytom.
Impreza przypominała o dawnych sukcesach tych klubów i wpisywała się w zimowe przygotowania do wiosennej rundy ligowej. W meczach półfinałowych imprezy Stal Mielec pokonała Widzewa Łódź 3:1, Garbarnia Kraków uległa Szombierkom Bytom także 1:3. Krakowianie w pojedynku o trzecią lokatę ograli Widzew 4:3, Stal w finale zwyciężyła 1:0 z Szombierkami.
Turniej został rozegrany na boisku ze sztucznej trawy stadionu Gryfu Mielec, mecze rozgrywane były po 30 minut, spotkania zobaczyło kilkaset widzów. Organizatorem imprezy był lider 2 ligi FKS Stal Mielec.
Podczas Turnieju prowadzona była akcja charytatywna: na rzecz 9-letniego Bartosza Janusza, który od 3 lat walczy ze śpiączką - wsparcie dla rodziny chłopca w staraniach o powrót do zdrowia i rehabilitację.
Nawet byłem na tym turnieju. Poziom może nie powalał, ale cel szczytny, a to jest najważniejsze.
Wczoraj skoczkowie w Wiśle wygrali z pogodą (5 Polaków w "20"), w sobotę wiatr wziął odwet i niestety dzisiejszy konkurs został odwołany.
Wszystko wskazuje na to że Agnieszce Radwańskiej ubędzie na jakiś czas poważna rywalka. Maria Szarapowa przyznała się do stosowania dopingu i zapewne zostanie zdyskwalifikowana. O wysokości kary dowiemy się w najbliższym czasie.
Dziś dzień niezwykłych "powrotów" polskich drużyn w Ligach Mistrzów:
- siatkówka: Skra Bełchatów w Rosji przegrywała z Zenitem Kazań 0:2, a mecz po pasjonujących końcówkach setów zakończył się wynikiem 3:2
- piłka ręczna: Wisła Płock niespełna 3 minuty przed końcem przegrywała z Vardarem Skopje 26:30 a mecz zakończył się wynikiem 30:30
Pogratulować walki do ostatniej sekundy !
- siatkówka: Skra Bełchatów w Rosji przegrywała z Zenitem Kazań 0:2, a mecz po pasjonujących końcówkach setów zakończył się wynikiem 3:2
- piłka ręczna: Wisła Płock niespełna 3 minuty przed końcem przegrywała z Vardarem Skopje 26:30 a mecz zakończył się wynikiem 30:30
Pogratulować walki do ostatniej sekundy !
Wielka strata dla tarnowskiego żużla.
Zmarł Krystian Rempała. <zalamka>
Zmarł Krystian Rempała. <zalamka>
Z wiadomości w stylu horror zakończony szczęśliwie:
Polska wygrywa w turnieju kwalifikacyjnym siatkówki do IO z Francją 3:2 (było 0:2 i 14:17 w 3 secie)
VIVE KIELCE ZWYCIĘZCĄ LIGI MISTRZÓW
PO DOGRYWCE I KARNYCH (w 45 minucie przegrywali 9 bramkami i odrobili straty doprowadzając do dogrywki 5 sekund przed końcem regulaminowego czasu gry)
Polska wygrywa w turnieju kwalifikacyjnym siatkówki do IO z Francją 3:2 (było 0:2 i 14:17 w 3 secie)
VIVE KIELCE ZWYCIĘZCĄ LIGI MISTRZÓW
PO DOGRYWCE I KARNYCH (w 45 minucie przegrywali 9 bramkami i odrobili straty doprowadzając do dogrywki 5 sekund przed końcem regulaminowego czasu gry)
- sleepwalker
- Turysta
Strasznie żałuję, że nie oglądałem. Niesamowity mecz, zdarza się raz w życiu.gar pisze:VIVE KIELCE ZWYCIĘZCĄ LIGI MISTRZÓW
Dzisiaj zaczyna się miesięczny serial (teoretycznie nie tylko dla mężczyzn), czyli Mistrzostwa Europy w piłce nożnej we Francji. Zapewne trochę emocji będzie ... szczególnie od wieczora 12 VI. Oby nie skończyło się na tradycyjnym układzie meczów Polaków, czyli:
1. mecz otwarcia
'2. mecz o wszystko
3. mecz o honor
1. mecz otwarcia
'2. mecz o wszystko
3. mecz o honor
Tak przy okazji, ponieważ Polsat zrobił nam niemiła niespodziankę i zakodował z 2/3 meczów orientujecie się może czy jest możliwość oglądania ich na zagranicznych kanałach via internet. Język komentarza nie ma aż takiego znaczenia, może być nawet chiński - tylko nie jestem pewny czy dostęp do transmisji typu stream nie będzie ograniczony zasięgiem do terytorium danego państwa.
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
Niemiecka ZDF pokaże wszystko.
Na ZDF jest Fehler. Podobnie na słowackiej TV. Sygnał nie może być wyświetlany za granicą. Trzeba odbierać z anteny satelitarnej a nie przez internetowy stream. Jakieś szanse o ile samego meczu nie kodują będą chyba na tureckiej TRT Spor.
Wpisując "ZDF live stream" wychodzi u wujka kilka linków do streamów.
Da się oglądać w sieci.
Patrzyłem.
Da się oglądać w sieci.
Patrzyłem.
Za trochę ponad 2,5 h godziny Polacy rozpoczynają grę w ME. Oby nasze serca to wytrzymały ...
Liczy się wynik, a ten jest dobry.
Styl gry taki sobie.
Mam zastrzeżenia co do gry gwiazdy nad gwiazdami.
![:] :]](./images/smilies/kwadr.gif)
Styl gry taki sobie.
Mam zastrzeżenia co do gry gwiazdy nad gwiazdami.
Chyba zobaczyliśmy najsłabszą drużynę tegorocznych ME. W tej dyscyplinie jak na razie Irlandia Północna wydaje się być poważnym kandydatem do zwycięstwa. Podobno zwycięzców się nie sądzi, więc ...
Jedną nogą jesteśmy już w 1/8 finału - teraz trzeba wstawić drugą nogę (taki system rozgrywek), więc powrót do domu 21 VI jest raczej mało prawdopodobny.
Jedną nogą jesteśmy już w 1/8 finału - teraz trzeba wstawić drugą nogę (taki system rozgrywek), więc powrót do domu 21 VI jest raczej mało prawdopodobny.
Lewandowski sobie nie postrzelał, ale dzieki temu Irlandczycy praktycznie nie obejrzeli naszego pola karnego. Zwycięstwo trochę niskie żeby awansować dalej trzeba jeszcze zrobić przynajmniej 1 punkt
Nie bardzo rozumiem... Kandydatem do zwycięstwa nad kim?gar pisze:W tej dyscyplinie jak na razie Irlandia Północna wydaje się być poważnym kandydatem do zwycięstwa.
Zgadza się, 4 pnkt. to minimum żeby liczyć na pewny awans co najmniej z 3 miejsca...Comen pisze:Zwycięstwo trochę niskie żeby awansować dalej trzeba jeszcze zrobić przynajmniej 1 punkt
Jak dla mnie w tym meczu zabrakło przede wszystkim skutecznej kontry przy stanie 1-0, co pozwoliłoby uniknąć nerwowej końcówki...
Do zwycięstwa w kategorii: najsłabsza drużyna Mistrzostw EuropyNorden pisze:
Nie bardzo rozumiem... Kandydatem do zwycięstwa nad kim?
Pewny awans z 3 miejsca daje 5 lub 6 zdobytych punktów. Z 4 może być różnie, ale też uważam że powinny wystarczyć do awansu. Inna sprawa na kogo się trafi awansując z 3 miejsca.Norden pisze: Zgadza się, 4 pnkt. to minimum żeby liczyć na pewny awans co najmniej z 3 miejsca...
Co ciekawe i nam i Niemcom remis w najbliższym meczu odpowiada. My mamy w takim wypadku 4 punkty i awans raczej w kieszeni, Niemcy mając przed sobą mecz z Irlandią (obstawiam spokojne zwycięstwo) - 1 miejsce w grupie.