UBER ktoś jeździł?
Moderator: Comen
UBER ktoś jeździł?
Jeździcie? Korzystacie? Ja niby mieszkam w Krakowie, ale ani razu nie jechałem i nie wiem, co o tym sądzić. Teraz będzie jakiś konkurs na darmowe przejazdy znowu, ale nie bardzo wiem, jak się tego używa :P Polecacie? Odradzacie? Wiem, że teraz działa u nas, w Warszawie i chyba w Gdańsku.
-
- Administrator forum
UBER ktoś jeździł?
U nas póki co tylko w Warszawie i Krakowie.
Z Uberem jest pewien problem.
Z jednej strony to możliwość szybkiego transportu, z drugiej strony protesty taksówkarzy zrzeszonych w dużych korporacjach. W mediach słyszymy spory i waśnie między UBEREM a taksówkarzami, którzy na bieżąco odprowadzają podatki. Ostatnio również w u nas kraju było o tym głośno.
UBER to aplikacja mobilna, co niejako wymusza korzystanie z telefonu typu smartfon lub tabletu.
Rozumiem, że wszyscy są aktualnie zobligowani do korzystania z takich urządzeń? :|
Co z paragonem (podatkiem)?
Kto go odprowadza? <mysli>
A inne płatnicze? <mysli>
Na koniec polecam dobry artykuł o UBERZE ->tutaj
Z Uberem jest pewien problem.
Z jednej strony to możliwość szybkiego transportu, z drugiej strony protesty taksówkarzy zrzeszonych w dużych korporacjach. W mediach słyszymy spory i waśnie między UBEREM a taksówkarzami, którzy na bieżąco odprowadzają podatki. Ostatnio również w u nas kraju było o tym głośno.
UBER to aplikacja mobilna, co niejako wymusza korzystanie z telefonu typu smartfon lub tabletu.
Rozumiem, że wszyscy są aktualnie zobligowani do korzystania z takich urządzeń? :|
Osobiście jestem przeciwny śledzeniu mojej lokalizacji przy pomocy GPS - "odklikam" tę opcję przy prawie wszystkich aplikacjach w telefonie i w tablecie (wyjątek Google Street View)."Przyjeżdżamy po Ciebie wszędzie - nawet wtedy, gdy nie znasz dokładnego adresu".
Biorąc pod uwagę aktualną akcję z paragonami, pytam:Wyświetl stawki dla swojego miasta w aplikacji. Możesz także podać miejsce odbioru i miejsce docelowe, aby otrzymać szacowany koszt przejazdu.
Co z paragonem (podatkiem)?
Kto go odprowadza? <mysli>
Tylko kredytowe wchodzą w grę?Korzystając z Uber, nie potrzebujesz gotówki. Po przybyciu na miejsce Twoja karta kredytowa jest automatycznie obciążana opłatą za przejazd
A inne płatnicze? <mysli>
Na koniec polecam dobry artykuł o UBERZE ->tutaj
-
- Administrator forum
UBER ktoś jeździł?
W Warszawie w nocy z piątku na sobotę samochody kierowców Ubera zostały oblane śmierdzącą cieczą. Prawdopodobnie była to mieszanka oleju samochodowego i odchodów.
"Walka" pomiędzy taksówkarzami, a kierowcami Ubera trwa w najlepsze. Podobne zdarzenia mają miejsce w innych miastach Europy.
"Walka" pomiędzy taksówkarzami, a kierowcami Ubera trwa w najlepsze. Podobne zdarzenia mają miejsce w innych miastach Europy.
-
- Administrator forum
UBER ktoś jeździł?
Za kilka dni Uber wchodzi do Katowic.
Zapowiadają się nowe protesty taksówkarzy.
Uber funkcjonuje już w Warszawie, Łodzi, Krakowie, Gdańsku, Poznaniu i Wrocławiu.
Zapowiadają się nowe protesty taksówkarzy.
Uber funkcjonuje już w Warszawie, Łodzi, Krakowie, Gdańsku, Poznaniu i Wrocławiu.
-
- Moderator forum/Donator
UBER ktoś jeździł?
Prawdę mówiąc jakoś się nie przebił do świadomości ogółu. W każdym razie ja zjawiska nie widzę.Alan pisze: Uber funkcjonuje już w Warszawie, Łodzi, Krakowie, Gdańsku, Poznaniu i Wrocławiu.
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
-
- Forumowicz Roku/Donator
UBER ktoś jeździł?
Znajomy bardzo często korzysta z UBER-a na Górnym Śląsku. Do niedawna bardzo go sobie chwalił, ale od jakiegoś czasu zaczęły się pewne problemy (szczególnie na krótszych trasach).
-
- Administrator forum
UBER ktoś jeździł?
Jakiego typu problemy?
-
UBER ktoś jeździł?
Zamawiasz UBER-a, a on przyjmuje zlecenie po czym przerzuca Twoje zamówienie do innego samochodu, ten do kolejnego, a ten do następnego i wreszcie okazuje się, że czekasz na auto ponad pół godziny a czasami nawet dłużej.
-
- Administrator forum
UBER ktoś jeździł?
Gdy zaczynali w polskich miastach było inaczej? 

-
UBER ktoś jeździł?
Podobno było inaczej.