Aktualne mapy górskie
Moderator: Adler
Regulamin forum
Polecane miejsca, np. kawiarnie, hotele, itp. dodajemy do danego regionu w dziale "Polska". Zakaz umieszczania linków do komercyjnych stron www (reklam i ogłoszeń)!
Polecane miejsca, np. kawiarnie, hotele, itp. dodajemy do danego regionu w dziale "Polska". Zakaz umieszczania linków do komercyjnych stron www (reklam i ogłoszeń)!
-
- User
Aktualne mapy górskie
Za uprzejmością wydawnictw kartograficznych Compass oraz Galileos oddaję w Wasze ręce zestaw darmowych, górskich map turystycznych, które możecie do woli przeglądać online. Na chwilę obecną są to najbardziej aktualne mapy z dostępnych. Większość z nich została wydana w 2016 r.
Aby oglądnąć interesującą Was mapę wystarczy kliknąć w jej okładkę.
Cały zestaw znajdziecie TUTAJ!
Korzystajcie do woli <tak>
Aby oglądnąć interesującą Was mapę wystarczy kliknąć w jej okładkę.
Cały zestaw znajdziecie TUTAJ!
Korzystajcie do woli <tak>
-
- Ekspert
Mapa drukowana czy cyfrowa?
Super sprawa.
Przeglądnąłem już 1 mapę której w domu nie mam (wiadomo od razu czy warto kupić).
Dzięki.
Przeglądnąłem już 1 mapę której w domu nie mam (wiadomo od razu czy warto kupić).
Dzięki.
-
- User
Proszę bardzo
Mapy Compassa przegląda się w przeglądarce wygodniej niż te ze Studio PLAN ze względu na większe okno. Jestem jednak z nimi w kontakcie i możliwe, że pod wpływem mojej sugestii Galileos niebawem powiększy okienko
Jak tylko czegoś się dowiem dam znać <tak>

-
- User
Jeżeli wybieram się w teren to li i jedynie mapa papierowa. Parę razy zdałem się na mapę w "smyrtfonie" i szczerze telefon wyprowadził by mnie to w zupełnie inne miejsce niż planowałem. Mapa papierowa daję więcej szczegółów topograficznych i obejmuje większy zasięg niż fragmencik niewielki terenu na wyświetlaczu telefonu.
Jeżeli chodzi o zwiedzanie miast, to tu już oddaje się w ręce google maps.
A przygotowując trasę po górkach korzystam podobnie jak PermanentTravel z mapek zamieszczonych na stronie wydawnictwa Compass i jest to naprawdę nieoceniona pomoc. I chwała wydawnictwu Compass, że zamieszcza swoje mapy online
Jeżeli chodzi o zwiedzanie miast, to tu już oddaje się w ręce google maps.
A przygotowując trasę po górkach korzystam podobnie jak PermanentTravel z mapek zamieszczonych na stronie wydawnictwa Compass i jest to naprawdę nieoceniona pomoc. I chwała wydawnictwu Compass, że zamieszcza swoje mapy online
-
- User
W terenie również jestem zwolennikiem druku. A cyfrowe edycje są dobre nie tylko do planowania ale również po to, żeby zorientować się czy warto daną mapę kupić.
-
- Jr. Admin
Zastanawiam się czy tylko polskie wydawnictwa mapowe dają takie udogodnienia czy też można w podobny sposób podejrzeć dokładne mapy z terenów Czech, Węgier, Rumunii, Niemiec, Alp, Skandynawii, itp?PermanentTravel pisze:Za uprzejmością wydawnictw kartograficznych Compass oraz Galileos oddaję w Wasze ręce zestaw darmowych, górskich map turystycznych, które możecie do woli przeglądać online. Na chwilę obecną są to najbardziej aktualne mapy z dostępnych. Większość z nich została wydana w 2016 r.
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
-
- User
Nie wiem jak z wydawnictwami ale bez problemu można znaleźć mapy do ściągnięcia w necie. Zrobiłem tak - sprawdziłem jak po rumuńsku mówi się "mapy gór", wyskoczyło mi "harta munți", dodałem do tego "online" i wyskoczyła mi choćby taka stronka. Znajdziesz tu mnóstwo map Karpat Rumuńskich. Myślę, że w razie potrzeby podobnie można byłoby zrobić w przypadku innych krajówComen pisze: Zastanawiam się czy tylko polskie wydawnictwa mapowe dają takie udogodnienia czy też można w podobny sposób podejrzeć dokładne mapy z terenów Czech, Węgier, Rumunii, Niemiec, Alp, Skandynawii, itp?