Plany wyjazdów krajowych i zagranicznych w 2017r.
Moderator: Adler
Regulamin forum
Polecane miejsca, np. kawiarnie, hotele, itp. dodajemy do danego regionu w dziale "Polska". Zakaz umieszczania linków do komercyjnych stron www (reklam i ogłoszeń)!
Polecane miejsca, np. kawiarnie, hotele, itp. dodajemy do danego regionu w dziale "Polska". Zakaz umieszczania linków do komercyjnych stron www (reklam i ogłoszeń)!
-
- Administrator
Jak w tytule.
Otwieram nowy wątek, nową dyskusję.
Otwieram nowy wątek, nową dyskusję.
-
- Ekspert
Pierwsze plany już są (jeden w trakcie załatwiania), ale już wiem, że rok 2017 nie będzie u mnie niestety obfitował w prywatne podróże. Jeszcze trwa 2016 i zamierzam go wykorzystać póki mam możliwości, więc siedzę nad tym co da się zrobić pomiędzy 10 a 22 XII.
-
- Administrator
Pierwsze pewniaki krajowe:
Beskid Niski (x2), Bieszczady (x2), Wisła, Barania Góra, Lublin.
Beskid Niski (x2), Bieszczady (x2), Wisła, Barania Góra, Lublin.
-
- Ekspert
Widać, że góry królują ... Poniekąd słusznie.
-
- Administrator
U mnie będą dominować wyjazdy prywatne, choć kilka służbowych też się pojawi.
-
- User
Ja oczywiście Polska dokładnie Bieszczady oraz mam plany, aby wybrać się na Majorkę. W Bieszczady zabieram mojego kota Stefana, ponieważ uwielbia podróżować tak samo jak ja jednak wiadomo Majorka nie jest dobrym pomysłem. Na szczęście jest niezawodny hotel i mój Stefan zostaje w dobrych rękach.
-
- Ekspert
Rodzinne choroby (stan chorych w domu: 100 %) pokrzyżowały plany wyjazdowe na końcówkę roku. Udało się jeszcze nawiedzić Wrocław i na tym się skończyło.
W przyszłym roku bida z nędzą, ale mimo tego coś prywatnie chciałbym odwiedzić. Wstępne plany to:
- Luksemburg
- Portugalia
- coś nowego na Śląsku
- krótka Ziemia Kłodzka
- krótkie Podhale
I to póki co na tyle
W przyszłym roku bida z nędzą, ale mimo tego coś prywatnie chciałbym odwiedzić. Wstępne plany to:
- Luksemburg
- Portugalia
- coś nowego na Śląsku
- krótka Ziemia Kłodzka
- krótkie Podhale
I to póki co na tyle

-
- User
Ja chciałbym po prostu wyjeżdżać jak najwięcej, najlepiej w każdym jednym tygodniu "gdzieś".
Natomiast jeśli chodzi o zasięg terytorialny to w planach mam np. Słowację, polskie Sudety oraz "dalszą" Jurę, a także "dalszy" Beskid Wyspowy. Przez to określenie "dalszy" rozumiem takie miejsca, gdzie dojazd z Krakowa jest bardziej skomplikowany, np. nie-bezpośredni. Jeszcze chciałbym minimum na trzy dni nad Bałtyk lub minimum na trzy dni w Góry Świętokrzyskie (ale chyba jednak wolałbym nad Bałtyk, gdyż super jest wędrować turystycznie plażą w ciężkich butach i z plecakiem).
Natomiast jeśli chodzi o zasięg terytorialny to w planach mam np. Słowację, polskie Sudety oraz "dalszą" Jurę, a także "dalszy" Beskid Wyspowy. Przez to określenie "dalszy" rozumiem takie miejsca, gdzie dojazd z Krakowa jest bardziej skomplikowany, np. nie-bezpośredni. Jeszcze chciałbym minimum na trzy dni nad Bałtyk lub minimum na trzy dni w Góry Świętokrzyskie (ale chyba jednak wolałbym nad Bałtyk, gdyż super jest wędrować turystycznie plażą w ciężkich butach i z plecakiem).
-
- Ekspert
Służbowo mam być dwa razy w 2017 nad Bałtykiem (Darłówko i okolice). Daj znać jeśli wybierzesz akurat tamtejsze rejony to się spotkamy na ... herbatę.tango pisze: Jeszcze chciałbym minimum na trzy dni nad Bałtyk lub minimum na trzy dni w Góry Świętokrzyskie (ale chyba jednak wolałbym nad Bałtyk, gdyż super jest wędrować turystycznie plażą w ciężkich butach i z plecakiem).
-
- User
OK!gar pisze:Służbowo mam być dwa razy w 2017 nad Bałtykiem (Darłówko i okolice). Daj znać jeśli wybierzesz akurat tamtejsze rejony to się spotkamy na ... herbatę.

-
- Ekspert
Jesteśmy umówienitango pisze:OK!gar pisze:Służbowo mam być dwa razy w 2017 nad Bałtykiem (Darłówko i okolice). Daj znać jeśli wybierzesz akurat tamtejsze rejony to się spotkamy na ... herbatę.

-
- Administrator
W 2017r. szykuje się też kilka wyjazdów do Niemiec.
U mnie w tym roku po raz pierwszy Chorwacja, takie marzenie jeszcze z dzieciństwa 
A poza tym mam nadzieję że uda się kilka spontanicznych wypadów w Polskę zorganizować, tak naprawdę w ogóle nie znam Górnego Śląska...

A poza tym mam nadzieję że uda się kilka spontanicznych wypadów w Polskę zorganizować, tak naprawdę w ogóle nie znam Górnego Śląska...
-
- Ekspert
Zapraszamy na Górny Śląsk. Większość ludzi którzy tu przyjeżdżają na co najmniej kilka dni jest potężnie zaskoczonych (najczęściej na plus).Fogawi pisze: tak naprawdę w ogóle nie znam Górnego Śląska...
-
- Ekspert
Myślę, że w tym roku będzie spora szansa odwiedzić Śląsk (nocleg darmowy, przewodnik też), ale o tym za jakiś czas.
-
- User
Polski w sumie nie liczę, bo za dwa tygodnie znów ruszam w podróż w Polskę. W zeszłym roku 3 miesiące zwiedzałam nasz kraj, ale jeszcze trochę zostało do zobaczenia - więc nie wiem na ile
.
Nie liczę też prywatnych wyjazdów na Ukrainę (może znów uda mi sie odwiedzić Czarnobyl), oraz wypady na Węgry czy Słowację,
Z dalszych podróży do jak zwykle coś na jesień - teraz plan, by znów zobaczyć inną kulturę, dlatego myślę o Indiach (ale, gdzie tak naprawdę mnie poniesie, bo wyjdzie w praniu).

Nie liczę też prywatnych wyjazdów na Ukrainę (może znów uda mi sie odwiedzić Czarnobyl), oraz wypady na Węgry czy Słowację,
Z dalszych podróży do jak zwykle coś na jesień - teraz plan, by znów zobaczyć inną kulturę, dlatego myślę o Indiach (ale, gdzie tak naprawdę mnie poniesie, bo wyjdzie w praniu).
-
- Ekspert
Wyjazd lada dzień. Od czego zaczynasz tym razem ?amber pisze:Polski w sumie nie liczę, bo za dwa tygodnie znów ruszam w podróż w Polskę.
-
- User
Planuję ruszyć na zachód - czyli zacząć od województwa śląskiego potem łódzkie i dalej w stronę Wrocławia. 

-
- Ekspert
Wspólne piwko na Górnym Śląsku ? Zapraszam ...amber pisze: zacząć od województwa śląskiego
-
- User
A w jakiej miejscowości? Bo ja tylko w wybranych miejscowościach w tym roku będę. To jak będę to chętnie 

-
- Ekspert
Do ustalenia. Ogólnie rzecz biorąc Górnośląski Okręg Przemysłowy. Jeśli nie będziecie większą ekipą niż 2-3 osoby to kawałek podłogi do spania w Rudzie Śląskiej też się znajdzie.
-
- User
Wszystko będzie zależeć gdzie wylądujemy ( 2 osoby) od szkół, w których będziemy mogli przeprowadzić prelekcję z podróży
.
To będziemy w kontakcie

To będziemy w kontakcie

Gdzie na wyjazd? na mazury !
My z mężem wybraliśmy jachty ! Drugi post i drugi raz reklama. Chyba Pani podziękujemy ... gar
Już się nie umiem doczekać lata <3 !
Przyjaciółka bardzo sobie chwaliła
My z mężem wybraliśmy jachty ! Drugi post i drugi raz reklama. Chyba Pani podziękujemy ... gar
Już się nie umiem doczekać lata <3 !
Przyjaciółka bardzo sobie chwaliła

-
- Ekspert
OK. Będę czekał na wiadomość.amber pisze:Wszystko będzie zależeć gdzie wylądujemy ( 2 osoby) od szkół, w których będziemy mogli przeprowadzić prelekcję z podróży.
To będziemy w kontakcie