Postaw mi kawę na buycoffee.to
Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!

Schroniska górskie, bacówki, chaty, bazy studenckie

Rozmowy o sprawach związanych z górami.
Awatar użytkownika
Adler
Administrator

Re: Schroniska górskie

Post autor: Adler »

Bardzo fajna atmosfera panuje w stosunkowo niewielkim schronisku na Magurze Małastowskiej (Beskid Niski).
Zupa pomidorowa i pierogi ruskie - bardzo smaczne. <tak>
Z gospodarzem można zamienić parę zdań...

Schronisko na Facebooku
Awatar użytkownika
amber
Zaawansowany

Post autor: amber »

Mnie również spodobało się schronisko na Magurze. Miła atmosfera i obsługa. Poza tym trafiłam tam kiedyś na naprawdę fajnych chłopaków z GOPR przez co podczas pobytu nie mogliśmy się nudzić:)
A i jedzenie smaczne i tanie... poza tym mam osobisty sentyment do tego miejsca... :)
lucyna
Stały bywalec

Post autor: lucyna »

Ja też, ja też. Dziwne jest to miejsce, dziwny Chatkowy, ale coś w tym schronisku jest. Pierogi rewelacyjne. :)
Osobiście lubię prawie nieznane schronisko Przystanek Balnica w Balnicy. Tam jeszcze nie ma komercji, tłumów, okolica cudna. A i Luna hybryda psa i wilka jest atrakcją. Można tam dostać się pieszo, konno, kolejką. Z miejsc godnych polecenia jest baza w Łopience. Ma swój klimat, warunki spartańskie.
Niegdyś bardzo lubiłam bacówkę Pod Małą Rawką :) teraz je też wyróżniam in plus wśród bieszczadzkich schronisk.
Awatar użytkownika
creamcheese
Ekspert

Post autor: creamcheese »

Skoro jesteśmy przy miejscach godnych polecenia...i mowa nie tylko o schroniskach, ze swej strony polecam bazę SKPB Katowice na przełęczy Głuchaczki. Warunki równie spartańskie jak w Łopience, bez prądu, woda z potoku, brak zasięgu telefonii komórkowej. Klimatycznie!!
Jeśli tylko jest taka możliwość to zatrzymuję się tam na nocleg.
Awatar użytkownika
amber
Zaawansowany

Post autor: amber »

to z baz studenckich uwielbiam bazę SKPB Rzeszów w Zyndranowej :)