Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!
Czym podróżować, żeby nie zwariować???
Regulamin forum
Polecane miejsca, np. kawiarnie, hotele, itp. dodajemy do danego regionu w dziale "Polska". Zakaz umieszczania linków do komercyjnych stron www (reklam i ogłoszeń)!
Polecane miejsca, np. kawiarnie, hotele, itp. dodajemy do danego regionu w dziale "Polska". Zakaz umieszczania linków do komercyjnych stron www (reklam i ogłoszeń)!
Czym podróżować, żeby nie zwariować???
Samochodem? -nie każdy ma samochód albo odwagę do jeżdżenia na długie dystanse...
Autobusem? - długo i niewygodnie...
Pociągiem? - wieczne remonty, opóźnienia i brudno i śmierdząco....
Samolotem? - nie każdego stać....
a Wy, drodzy turystyczni, czym podróżujecie po Polsce?;)
Autobusem? - długo i niewygodnie...
Pociągiem? - wieczne remonty, opóźnienia i brudno i śmierdząco....
Samolotem? - nie każdego stać....
a Wy, drodzy turystyczni, czym podróżujecie po Polsce?;)
By nie zwariować, niezależnie od środka transportu, powinno się zabierać ze sobą w podróż swoją pasję. Jak kto jest nienormalny i lubi filozofować, to zabiera do pociągu np. Sartre'a, Nietzsche'go, filozofię Zen, taoizm i Sokratesa. I nie wiadomo, kiedy mijają niemal cztery godziny podróży z Katowic do Tarnowa.
PS. Mała zagwozdka i jednocześnie małe podpowiedziątko: który element z wyżej wymienionych jest nieprawdziwy? Chodzi o autora książków filozoficznych.
PS. Mała zagwozdka i jednocześnie małe podpowiedziątko: który element z wyżej wymienionych jest nieprawdziwy? Chodzi o autora książków filozoficznych.
πάντων χρημάτων μέτρον ἄνθρωπος
Jezeli chodzi o siatke polaczen LOT-u mozna zaplanowac wczesniej podroz i zdobyc bilet w taryfie "promolot" za najnizsza stawke..na podroz Ekspresem z Warszawy do Krakowa to koszt okolo 110PLN natomiast bilet LOTu na tej trasie w promolocie to 99PLN..nie mowiac juz o drodze np do Gdanska Szczecina..
Jazdę samochodem przedkładam nad każdy inny sposób podróżowania. Zapewnia swobodę zatrzymania się gdzie masz ochotę, zwiedzenia czegoś dlatego, że po drodze nam się spodobało. Pozwala na dowolne tempo podróży. A w sytuacji krytycznej może służyć do spania.
Ewentualne problemy z autem są do przeżycia no i jak coś to robi się z tego niezapomniana przygoda - wszystko zależy od punktu widzenia i nastawienia.
Wprawdzie bardzo mnie skrytykowano za taka wypowiedz, bo podobno kłopoty z autem to nic przyjemnego(znam, przeżyłam), ale i tak nadal uważam ze warto tak podróżować.
Ewentualne problemy z autem są do przeżycia no i jak coś to robi się z tego niezapomniana przygoda - wszystko zależy od punktu widzenia i nastawienia.
Wprawdzie bardzo mnie skrytykowano za taka wypowiedz, bo podobno kłopoty z autem to nic przyjemnego(znam, przeżyłam), ale i tak nadal uważam ze warto tak podróżować.