Postaw mi kawę na buycoffee.to
Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!

Działania pilota w sytuacjach awaryjnych

Ogólne dyskusje o turystyce.
Donna
Zaawansowany

Działania pilota w sytuacjach awaryjnych

Post autor: Donna »

W temacie opisujemy tok czynności jakie pilot musi podjąć, gdy nastąpi jakaś niespodziewana awaria w czasie wycieczki. Można dopisywać, gdy dana osoba nie poda pełnej informacji.
Gdy sytuacja zostanie dobrze opisana, następna osoba podaje inne zdarzenie do opisania.

Na początek proponuje opisać jak zachowa się pilot gdy jeden z uczestników wycieczki zostanie aresztowany za granicą.
Awatar użytkownika
arti5c
Stały bywalec

Post autor: arti5c »

No cóż w przypadku aresztowania za granicą pilot powiadamia konsulat przedstawia sprawę co i jak i dalej prowadzi grupę zastawiając delikwenta konsulowi.
W przypadku jeżeli nie ma konsulatu Polski to powiadamia jaki kolwiek z UE, a oni jako że należymy do UE zobowiązani są udzielić mu wszelkiej pomocy zgodnie z przepisami które o tym mówią, czyli np. tłumacz, pomoc prawna (adwokat) finansowa pożyczka do wartości 1000euro jak się nie mylę. Mu jeszcze oczywiście powiadamiamy nasz BT i BT kontrahenta zagranicznego. W przypadku jeżeli za granicą opiekuje się naszą grupą rezydent on przejmuje obowiązki załatwiania tego wszystkiego.
To tyle z tego co ja wiem.
Donna
Zaawansowany

Post autor: Donna »

Myślę, że odp. jest pełna.
arti5c pisze:finansowa pożyczka do wartości 1000euro
według podrecznika "metoda i technika pracy pilota - rezydenta" z 2010 r. pisze, ze pożyczka przy utracie gotówki do 100 USD udziela sie w konsulacie
oraz można otrzymać przelew za pośrednictwem Western Union

arti5c teraz Ty podajesz przykład do opisania

oczywiście w każdej chwili może ktoś inny coś dopisać do wyżej opisanych sytuacji od siebie
Awatar użytkownika
arti5c
Stały bywalec

No tak masz rację do 100 E lub $
Następny temat??? Hym?????
No nie wiem bo dziwnie zadawać pytania na temat który się zna, może ktoś ma jakieś pytania ??
A jak nie to oto temat:
Co zrobić w sytuacji gdy podczas podróży w TROPIKU na przejazdówce odległości miedzy miejscowościami w tysiącach km, na można powiedzieć pustyni w autobusie zdarzy nam się TT czyli turysta trup. Co robimy w takiej sytuacji? Co robi pilot jak ma postąpić w temp ponad 50stopni.

Pytanie z grubej rury.......
Pozdro.
Awatar użytkownika
Adler
Administrator

Post autor: Adler »

No to teraz pojechałeś po bandzie... :-)
Sytuacja bardzo trudna.
Myślę, że w tej sytuacji pilot powinien zebrać grupę i wspólnymi siłami znaleźć rozwiązanie tej jakże trudnej sytuacji :-/
Awatar użytkownika
arti5c
Stały bywalec

A co to grupę obchodzi każdy jest sam i chce zwiedzać, i patrzy na pilota co zrobi w tej sytuacji? Nikt nie chce siedzieć w autobusie koło TT nawet po dużej ilości alkoholu.
Jakie inne propozycje?????