Postaw mi kawę na buycoffee.to
Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!

Tarnów

Ciekawe miejsca w Małopolsce.
Regulamin forum
Ogłoszenia komercyjne/reklamy - odpłatne.
Kontakt: adminturystycznie@icloud.com
Awatar użytkownika
Adler
Administrator

Tarnów - polski biegun ciepła

Post autor: Adler »

Miasto odwiedził niedawno Tomasz Bednarek i nakręcił tu kolejny odcinek z serii "Zakochaj się w Polsce":
https://vod.tvp.pl/video/zakochaj-sie-w ... w,35430119
Awatar użytkownika
rabit
Zaawansowany

Post autor: rabit »

Mam takie pytanie bo pochodzę z tego miasta.. dlaczego po godzinie 17.00 na ulicach nie ma ludzi?.. kiedyś byli..:) :)
Awatar użytkownika
Adler
Administrator

Ciekawe spostrzeżenie. Ale jak zauważyłem to też problem innych, podobnych wielkościowo miast.
Nocne życie tętni w dużych miastach i w ośrodkach akademickich. Tarnów nie należy do tej grupy. W dodatku turyści tu z reguły nie zostają na nocleg. A szkoda. :(
Awatar użytkownika
rabit
Zaawansowany

Post autor: rabit »

No właśnie szkoda.. oglądałem ten film aż nie mogę uwierzyć, że tak może zmienić się miasto, pamiętam to miasto nawet 20 lat temu..to nie to samo miejsce. Obecnie Tarnów pełni jakąś dziwną funkcję miasta w obrębie dwóch innych Rzeszowa i Krakowa i tak myślę i stawiam sobie pytanie dlaczego tam ludzi przybywa?.. a w Tarnowie z miasta 150 tyś zrobiło się miasto 100 tyś.. może macie jakieś opinie?
Awatar użytkownika
Adler
Administrator

Podobnie jak w roku ubiegłym, tak i w te wakacje Tarnów (starówka i katedra), Zalipie i Skamieniałe Miasto będzie można zwiedzać za darmo z przewodnikiem. Tarnowska Organizacja Turystyczna otrzymała grant z Urzędu Marszałkowskiego Woj. Małopolskiego w wysokości 20 000 zł w konkursie „Małopolska Gościnna”.

Informacja z miejscowej IT.