Postaw mi kawę na buycoffee.to
Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!

Kielecczyzna

Paś środkowo-wschodni. Ciekawe miejsca.
Regulamin forum
Ogłoszenia komercyjne/reklamy - odpłatne.
Kontakt: adminturystycznie@icloud.com
Awatar użytkownika
Yoana
Ekspert

Kielecczyzna

Post autor: Yoana »

Ja w tym dziale mogę polecić miejsca w których byłam wielokrotnie: Góry Świętokrzyskie wraz ze Świętym Krzyżem, gdzie można wybrać się na droge krzyżową oraz podziwiać piękne widoki, Sandomierz (chyba obecnie znany wszystkim:) ), Sanktuarium Matki Boskiej Bolesnej w Kałkowie z popularną górą Golgotą, jak również Park Dinozaurów w Bałtowie- atrakcja przede wszystkim dla dzieci :). Warto też wspomnieć o Zamku w Krzyżtoporze oraz w Baranowie Sandomierskim- gdzie latem często jeżdżę rowerem :).

Dodam, że ja osobiście bardzo lubię zwiedzać zamki i kościoły...

Ktoś był w tym regionie i może pochwalić się swoimi wrażeniami? :)
"Świat jest wspaniałą książką, z której Ci, co nigdy nie oddalili się od domu, przeczytali tylko jedną stronę."
Jesteśmy również tutaj:
Obrazek
Awatar użytkownika
Yoana
Ekspert

Post autor: Yoana »

Dodam, że w Bałtowie godny polecenia jest również wyciąg narciarski :)
"Świat jest wspaniałą książką, z której Ci, co nigdy nie oddalili się od domu, przeczytali tylko jedną stronę."
Jesteśmy również tutaj:
Obrazek
Awatar użytkownika
figamaga
Zaawansowany

Post autor: figamaga »

Krzyżtopór mnie urzeka, ale jeszcze mi strasznie podoba w Kurozwękach. Ale warto wcześniej sprawdzić czy nie ma aby jakiejś konferencji, bo wtedy nie cały pałac można zwiedzać.
Awatar użytkownika
ziuba
Stały bywalec

Post autor: ziuba »

Ja byłam w Zamku w Krzyztoporze...była to rewelacyjna wycieczka, troche pobłądziliśmy ale się udało:) jeszcze piękny zachód słońca, naprawde warto zwiedzić ten zamek POLECAM
"Świat jest jak księga, kto nie podróżuje...czyta jakby tylko jedną stronę"
Awatar użytkownika
arti5c
Stały bywalec