Fakt, że nikt tu się nie wpisał może, acz nie musi, dowodzić, że w tym regionie nie ma nic ciekawego do oglądania.
Czepiam się, ponieważ uważam istnienie tego województwa za największe administracyjne nieporozumienie w Polsce. Być może wychodzi ze mnie górnośląski szowinizm, ale nie akceptuję , gdy władza ulega silnemu lobby wbrew zdrowemu rozsądkowi, a tak stało się przy okazji reformy administracyjnej z 1998 r., gdy pan premier Buzek nie potrafił przeciwstawić się głośno krzyczącej mniejszości niemieckiej.
Proszę tych, którzy znają ten kuriozalny region, by spróbowali mnie przekonać, że przynajmniej z punktu widzenia turystyki nie znajduje się on na poziomie Quagadougou.

Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!
Opole i okolice
-
gazal
Niekoniecznie, być może fakt, że nikt tu się wpisal oznacza po prostu, że nikt z forumowiczów tam jeszcze nie był.Abderyta pisze:Fakt, że nikt tu się nie wpisał może, acz nie musi, dowodzić, że w tym regionie nie ma nic ciekawego do oglądania.
Opolskie obfituje w miejsca warte zobaczenia, poczynając od pałacu w Kopicach, Naroku, Szczytach, Dobrej, Wysokiej, Branicach, Mosznej, poprzez zamki w Niemodlinie, Chrzelicach (ruiny), Łące Prudnickiej, Strzelcach Opolskich, a na twierdzy w Nysie kończąc (pomijając inne ciekawe miejsca).
Przecież napisałem "może, acz nie musi", więc sporządzanie wyjaśnień takich jak w Pani pierwszym zdaniu jest mnożeniem retorycznych bytów ponad potrzebę. Co nie jest oczywiście zabronione, ale średnio rozwija dyskusję.
Co do meritum Pani wpisu, to po obejrzeniu powyższych zdjęć zgadzam się, że w województwie opolskim znajdują się rzeczy ładne, warte zobaczenia. Zresztą, na to przecież czekałem, co wyraziłem w ostatnim zdaniu mojego poprzedniego wpisu.
admin: :lol:
Co do meritum Pani wpisu, to po obejrzeniu powyższych zdjęć zgadzam się, że w województwie opolskim znajdują się rzeczy ładne, warte zobaczenia. Zresztą, na to przecież czekałem, co wyraziłem w ostatnim zdaniu mojego poprzedniego wpisu.
admin: :lol:
πάντων χρημάτων μέτρον ἄνθρωπος
-
ouestlaboom
-
ouestlaboom