Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!
Nasze wyjazdy krajowe w roku 2011
Regulamin forum
Polecane miejsca, np. kawiarnie, hotele, itp. dodajemy do danego regionu w dziale "Polska". Zakaz umieszczania linków do komercyjnych stron www (reklam i ogłoszeń)!
Polecane miejsca, np. kawiarnie, hotele, itp. dodajemy do danego regionu w dziale "Polska". Zakaz umieszczania linków do komercyjnych stron www (reklam i ogłoszeń)!
-
Beskid
Nasze wyjazdy krajowe w roku 2011
Jakie wyjazdy macie w planach w nadchodzącym roku?
W tym temacie o wycieczkach, podróżach krajowych.
W tym temacie o wycieczkach, podróżach krajowych.
Styczeń: Wisła i całonocne picie wódki z najlepszym przyjacielem.
Wrzesień: Zakopane - wejście na Rysy, a po ewentualnym szczęśliwym powrocie do bazy noclegowej całonocne picie wódki z najlepszym przyjacielem.
W pozostałe miesiące jestem otwarty na ewentualne prołpoziszyns.
Wrzesień: Zakopane - wejście na Rysy, a po ewentualnym szczęśliwym powrocie do bazy noclegowej całonocne picie wódki z najlepszym przyjacielem.
W pozostałe miesiące jestem otwarty na ewentualne prołpoziszyns.
πάντων χρημάτων μέτρον ἄνθρωπος
Do Warszawy też bym się wybrał. Nigdy nie odwiedzony grobowiec Jacka Kuronia - który (Kuroń, nie grobowiec) jest dla mnie, obok Vaclava Havla, wzorem męża stanu - implikuje mały wyrzut sumienia. Wobec powyższego, szukam osoby towarzyszącej, która wytrzyma kilka godzin mojego ględzenia o piłce nożnej, polityce i filozofii, a także o subtelnych związkach między nimi.
Plany mamy jak zawsze szerokie. Na początek ziemia Świętokrzyska, odpowiadają nam tamtejsze klimaty. Niema natłoku turytów,można znaleźć dużo ciekawych rzeczy.Chcemy zobaczy Koneckie Faraony - trochę Egiptu w Polsce. Gagaty Sołtysowskie -krajobraz księżycowy ze śladami dinozaurów. Odwiedzimy również przepiękne okolice Jury Krakowsko - Częstochowskiej.
Jako wzorowa świnka, chciałbym w ostatnich dwóch tygodniach sierpnia poleżeć plackiem nad polskim morzem, najlepiej w Jastrzębiej Górze. Nie wiem, co z tego wylezie, gdyż jest to uzależnione od wielu czynników. Prawdopodobieństwo oceniam na zaledwie 50%, ale mimo to w planach tę wycieczkę mom.
πάντων χρημάτων μέτρον ἄνθρωπος
-
Halti
Halti, byłam na studyjnym, luźnym wypadzie w styczniu, właśnie w Krakowie ;-) to bardzo dobre miasto na podładowanie akumulatorów jak sam wspomniałeś :-) polecam Ci zabranie młodzieży do podziemi Krakowa- bardzo ciekawie zrobione, myślę że nie zanudzi ich a wręcz zainteresuje ;-)
.....Lubię wracać tam, gdzie byłam już.......
)
-
Halti
krakowskie podziemia
Miałyśmy zabrać ich do podziemi, ale niestety za późno zadzwoniłyśmy - okazało się, że w tym terminie prawie 50-osobowa wycieczka już się nie zmieści :-( Ale na pewno spróbuję inną klasę na to namówić. Choć niewykluczone, że wybiorę się sama, bez ogonów ;-)