Postaw mi kawę na buycoffee.to
Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!

Namiot z "Decathlonu" za 99 pln - czy warto???

Wymiana informacji o sprzęcie turystycznym, podróżniczym, górskim, itp.
Awatar użytkownika
tango
Zaawansowany

Post autor: tango »

Widziałem ostatnio w "Decathlonie" namiot 2-osobowy, dwupowłokowy, typu igloo, ważący 2,2 kg właśnie w cenie 99 pln.

Poważnie się zastanawiam, czy go nie zakupić do celu kilkunastu noclegów w bezpośrednim sąsiedztwie schronisk turystycznych u naszych południowych sąsiadów!! Bo rzecz jest w tym, że droższego namiotu byłoby znacznie bardziej szkoda, gdyby np. został skradziony czy zniszczony...

No więc się zastanawiam czy namiot w cenie 99 pln wytrzyma te kilkanaście noclegów??! W warunkach letnich, w górach typu beskidzkiego czy bieszczadzkiego...

Co sądzicie ??
Awatar użytkownika
Comen
Moderator

Post autor: Comen »

Powinien mieć jakąś gwarancję.
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
Awatar użytkownika
Adler
Administrator

Post autor: Adler »

To jest tak: kupisz produkt z sieciówki, kupisz projekt markowy specjalizujący się tylko w namiotach. I ten i tamten spełnią swoją funkcję. Po drodze jednak coś Ci się zepsuje, rozszarpie. Nie ma reguły, ale obstawiam, że raczej może to być ten pierwszy.
Awatar użytkownika
gar
Ekspert

Post autor: gar »

Kwota 99 zł jest nadzwyczaj niska co z jednej strony nie pozwala liczyć na wiele, ale z drugiej strony jest kwotą na tyle niewielką, że chyba można zaryzykować. Kilka noclegów powinien wytrzymać, więc się spłaci, a ewentualne kolejne to czysty zysk.
Awatar użytkownika
tango
Zaawansowany

Post autor: tango »