Postaw mi kawę na buycoffee.to
Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!

Pomorskie

Pas północny. Ciekawe miejsca.
Regulamin forum
Ogłoszenia komercyjne/reklamy - odpłatne.
Kontakt: adminturystycznie@icloud.com
Awatar użytkownika
Adler
Administrator

Pomorskie

Post autor: Adler »

W tym temacie widomości, informacje o tym regionie.
mini

Post autor: mini »

O Gdańsku tak troszkę...
Każda dzielnica tego potężnego miasta ma inny charakter...Starówka jest piękna..ul. Długa ze swoim kawiarnianym klimatem nad którym Neptun czuwa...ul. Mariacka najurokliwsza na świecie...olbrzymi Kościół Mariacki (dobry punkt odniesienia, bo wszędzie widać;))...polecam spacery brzegiem Motławy...
No i oczywiście dostęp do szerokiej wody...:)
Sopot, równie urokliwy...trzeba przyjechać i samemu docenić;)
Najmniej znam Gdynię, więc o niej ni napiszę;)
Awatar użytkownika
Abderyta
Ekspert

Post autor: Abderyta »

Moje impresyjki z Trójmiasta:

Gdańsk - najpiękniejsze są budynki nad brzegiem Motławy. Pozostała część starego miasta niemal równie urzekająca. Piękny park przy Westerplatte. Reszty, prócz brudnego dworca PKP i takich sobie budynków po drodze z dworca do centrum, nie widziałem.

Sopot - przereklamowany. Plaża wąska i brudna, molo wygląda jak każde inne molo świata, a tzw. Monciak nie dorasta do pięt tzw. rynkowi gdańskiemu.

Gdynia - ło matko! Raj dla zwolenników hasła "Niech żyje socrealizm w architekturze!".
πάντων χρημάτων μέτρον ἄνθρωπος
mini

Szapo ba;) zapomniałam o Westerplatte:)racja!

Gdański dworzec - ostatnio remontowany!

Najczystsza plaża - wg mnie- gdańskie Stogi;)

a jak zdanie innych forumowiczów?
Awatar użytkownika
rabit
Zaawansowany

Post autor: rabit »

Najlepiej do trojmiasta dostac sie pociagiem:):):)jakies 10-11 godzin z Krakowa swietna komunikacja wieczne remonty,tak na powaznie moim zdaniem trojmiasto nie ma charakteru czy wyrazistosci oczywiscie dostep do morza rekompensuje wiele ale mimo wszystko wole poludniowe klimaty Kraków,Tarnów.Oczywiscie chce wspomniec o pogodzie ktora jest bardzo kaprysna w Trojmiescie wieczne wiatry,mgly,opady deszczu,niskie temperatury i ogolnie do ..:)..
Popieram Abderyte socrealizm w Gdyni!
Sopot plaża fajna,ladna,zadbana..dobry hotel i basta..
Gdańsk-wiele do zrobienia...
mini

Jak jeździć po Polsce, żeby nie zwariować to chyba całkiem dobry temat na nowy post:)
Tak, jeśli chodzi o znak szczególny Trójmiasta, to jest nim wiatr, owszem,ale ale czy w górach nie wieje???
Awatar użytkownika
rabit
Zaawansowany