Postaw mi kawę na buycoffee.to
Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!

Samodzielnie czy z biurem podróży?

Opinie, wskazówki.
Regulamin forum
Polecane miejsca, np. kawiarnie, hotele, itp. dodajemy do danego regionu w dziale "Polska". Zakaz umieszczania linków do komercyjnych stron www (reklam i ogłoszeń)!
Awatar użytkownika
Adler
Administrator

Samodzielnie czy z biurem podróży?

Post autor: Adler »

Wybierając się w podróż korzystacie z usług biur podróży/touroperatorów, czy też na własną rękę w Internecie szukacie odpowiedniej oferty/miejsca noclegu, itp.?
Awatar użytkownika
Skorpion
Początkujący

Post autor: Skorpion »

Nie potrzebuje syukac w biurach podrozy .Wstaje rano sledze pogode odpalam kamperka i przed siebie za pomoc w czasie jazdy pomaga mi automapa ,zadnych przewodnikow jade tam gdzie chce i zwiedzam to co sobie zaplanuje po trasie .Sam sobie sterem i zeglarzem :-P :-P :-P :-P :-D :-D :-D :-) :-)
Obrazek
Awatar użytkownika
ziuba
Stały bywalec

Post autor: ziuba »

W dalsze wycieczki zagraniczne, stawiam na biuro podróży,,,chyba że jadę gdzieś do rodziny lub znajomych, ale tak np po Polsce to robie tak jak poprzednik:)
"Świat jest jak księga, kto nie podróżuje...czyta jakby tylko jedną stronę"
Awatar użytkownika
Adler
Administrator

Post autor: Adler »

Ludzie obecnie powoli odchodzą od korzystania z usług pośredników, czyt. biur podróży i rezerwują sobie sami w sieci...
Awatar użytkownika
Skorpion
Początkujący

Post autor: Skorpion »

ziuba pisze:W dalsze wycieczki zagraniczne, stawiam na biuro podróży
Nawet i te dalsze wyprawy tez nie kozystam z zadnej pomocy no chyba tylko po to by zorietowac sie jakie i gdzie mam kempingi jadac wdo danego panstawa
Obrazek
Awatar użytkownika
amber
Zaawansowany

Re: Samodzielnie czy z biurem podróży?

Post autor: amber »

Powiem szczerze, że też raczej jestem za tym by na własną rekę wybrać się w podróż. Nawet jeśli wybieram się daleko - stawiam po prostu na ludzi, którzy tam mieszkają - a jak wiadomo, oni wiedzą o miejscach, o których nie śniło się biurom.
Zreszta pracując jako przewodnik sama wiem, że oferty piszę się tam gdzie jest najwiecej turystów, gdzie wszystko jest oklepane. Ja poszukuję małych wiosek, miasteczek. Wiele osób pyta czy byłam tu czy tu jak zwiedzałam dany kraj. Kiedy jednak ja zaczynam wymieniać niewielkie miasteczka są zaskoczeni - jak to być w Grecji i nie pojechać do Aten. A no właśnie nie :)
Wszystko zależy od tego co kto szuka w wy