Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!
Samodzielnie czy z biurem podróży?
Regulamin forum
Polecane miejsca, np. kawiarnie, hotele, itp. dodajemy do danego regionu w dziale "Polska". Zakaz umieszczania linków do komercyjnych stron www (reklam i ogłoszeń)!
Polecane miejsca, np. kawiarnie, hotele, itp. dodajemy do danego regionu w dziale "Polska". Zakaz umieszczania linków do komercyjnych stron www (reklam i ogłoszeń)!
Samodzielnie czy z biurem podróży?
Wybierając się w podróż korzystacie z usług biur podróży/touroperatorów, czy też na własną rękę w Internecie szukacie odpowiedniej oferty/miejsca noclegu, itp.?
Re: Samodzielnie czy z biurem podróży?
Powiem szczerze, że też raczej jestem za tym by na własną rekę wybrać się w podróż. Nawet jeśli wybieram się daleko - stawiam po prostu na ludzi, którzy tam mieszkają - a jak wiadomo, oni wiedzą o miejscach, o których nie śniło się biurom.
Zreszta pracując jako przewodnik sama wiem, że oferty piszę się tam gdzie jest najwiecej turystów, gdzie wszystko jest oklepane. Ja poszukuję małych wiosek, miasteczek. Wiele osób pyta czy byłam tu czy tu jak zwiedzałam dany kraj. Kiedy jednak ja zaczynam wymieniać niewielkie miasteczka są zaskoczeni - jak to być w Grecji i nie pojechać do Aten. A no właśnie nie :)
Wszystko zależy od tego co kto szuka w wy
Zreszta pracując jako przewodnik sama wiem, że oferty piszę się tam gdzie jest najwiecej turystów, gdzie wszystko jest oklepane. Ja poszukuję małych wiosek, miasteczek. Wiele osób pyta czy byłam tu czy tu jak zwiedzałam dany kraj. Kiedy jednak ja zaczynam wymieniać niewielkie miasteczka są zaskoczeni - jak to być w Grecji i nie pojechać do Aten. A no właśnie nie :)
Wszystko zależy od tego co kto szuka w wy