Załuję, że wcześniej tego nie przeczytałem. Ta wiedza na pewno by mi pomogła... a tak niestety ludzie mieli niezły ubaw... domyslcie się :Dyaretzky pisze:To a'propos spacerów w dzień Promenadą Anglików jedno ostrzeżenie dla panów :> Uważajcie na wszelkie przeszkody terenowe w postaci latarń, słupów, krawężników itp. - głowa zwrócona ciągle w prawo - w kierunku plaży topless - bardzo utrudnia omijanie w porę tychże przeszkód... <lol>

Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!
Francja
Francja
Francja
Nowe opłaty w Paryżu: obowiązkowe winiety dla autobusów
Począwszy od poniedziałku 16 stycznia 2017 r. dla pojazdów jeżdżących po Paryżu obowiązywać będzie wymóg posiadania specjalnej winiety (która musi być umieszczona w dolnej prawej części przedniej szyby pojazdu).
Winietę muszą posiadać pojazdy jeżdżące po Paryżu od poniedziałku do piątku w godzinach od 8 rano do 8 wieczorem.
Różne kategorie pojazdów, w zależności od klasy emisji spalin EURO będą korzystać z różnych ułatwień ( parkingi, objazdy itp.) w przypadku gdy poziom zanieczyszczeń w mieście osiągnie szczytową wartość.
Poruszanie się po Paryżu pojazdów o emisji spalin EURO III będzie zezwolone do dnia 1 lipca 2017 r.
Kara za brak winiety może wynieść maks. 135 €.
Począwszy od poniedziałku 16 stycznia 2017 r. dla pojazdów jeżdżących po Paryżu obowiązywać będzie wymóg posiadania specjalnej winiety (która musi być umieszczona w dolnej prawej części przedniej szyby pojazdu).
Winietę muszą posiadać pojazdy jeżdżące po Paryżu od poniedziałku do piątku w godzinach od 8 rano do 8 wieczorem.
Różne kategorie pojazdów, w zależności od klasy emisji spalin EURO będą korzystać z różnych ułatwień ( parkingi, objazdy itp.) w przypadku gdy poziom zanieczyszczeń w mieście osiągnie szczytową wartość.
Poruszanie się po Paryżu pojazdów o emisji spalin EURO III będzie zezwolone do dnia 1 lipca 2017 r.
Francja
gar pisze:Począwszy od poniedziałku 16 stycznia 2017 r. dla pojazdów jeżdżących po Paryżu obowiązywać będzie wymóg posiadania specjalnej winiety (która musi być umieszczona w dolnej prawej części przedniej szyby pojazdu).
Przypomina mi to znany temat z innej stolicy europejskiej.gar pisze:Poruszanie się po Paryżu pojazdów o emisji spalin EURO III będzie zezwolone do dnia 1 lipca 2017 r.
- wioletta123
- Nowy
Francja
Ja w tym roku wybieram się ze swoim narzeczonym do Paryża i to już za dwa dni! Nie mogę się doczekać. To nasze ostatnie walentynki jako narzeczeństwo
Następne już będziemy spędzać jako mąż i żona
Mam nadzieję, że będzie tam ładna pogoda bo chciałam napstrykać trochę zdjęć. Trochę się denerwuję bo to będzie mój pierwszy lot samolotem