Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!
Sudety/Karkonosze
Sudety/Karkonosze
Jedna z najpiękniejszych tras sudeckich - czerwony szlak im. Mieczysława Orłowicza. Dawniej bardzo popularny dziś niektóre odcinki prawie zapomniane. przejście całości to ok 30 dni wg przewodnika(ok 350 km). Nigdy całości naraz nie przechodziłam, więc nie zweryfikuję czasu przejścia. warto pobyć chociaż ze dwa dni na szlaku zatrzymując się w którymś ze schronisk i pozwolić sobie na chwilę niespiesznego relaksu. Początek w Świeradowie Zdroju koniec w Paczkowie. Szczególnie polecam odcinki w Górach Izerskich i Karkonoszach.
Re: Sudety
Mam w planach w przyszłym roku. ;-)Tygryska pisze:Początek w Świeradowie Zdroju koniec w Paczkowie. Szczególnie polecam odcinki w Górach Izerskich i Karkonoszach.
Program: aktywny
Transport: samochód
Zastanawiam się, ile dni przeznaczyć na ten wyjazd...
Doradzicie coś? :-)
- petruss1990
- Ekspert
Ja byłem 11 dni i w zupełności wystarczyło. Miałem czas odwiedzić Bolków i pewną tajemniczą wieżę rycerską...
Zło nie śpi...
-
ciezka-walizka
hej, planuje weekendowa wyprawe w Karkonosze ale jeszcze do konca nie wiem gdzie.
Czy ktos mogłby mi polecic cos fajnego, dla osob poczatkujacych?
chciałabym troche pochodzic po górach z plecakiem z tym ze nie jestem za bardzo wprawiona bo ostatni raz chodziłam po gorach jakies 3 lata temu i teraz chciałabym wrócic do tej aktywnosci.
moze jelenia góra, szklarska poreba?
chciałabym troche pochodzic po górach z plecakiem z tym ze nie jestem za bardzo wprawiona bo ostatni raz chodziłam po gorach jakies 3 lata temu i teraz chciałabym wrócic do tej aktywnosci.
moze jelenia góra, szklarska poreba?
Popatrz tutaj:ciezka-walizka pisze:hej, planuje weekendowa wyprawe w Karkonosze ale jeszcze do konca nie wiem gdzie.
viewtopic.php?f=72&t=1172" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Sudety/Karkonosze
Najciekawsze zapowiada się jutro. :-)
Trasa: Szklarska Poręba->Szrenica (1326m)->Śnieżne Kotły (1490m, góra)->Wielki Szyszak (1509m)->Śnieżne Kotły (dół)->schronisko Pod Łabskim Szczytem->Szklarska Poręba
Aby tylko pogoda dopisała...
Trasa: Szklarska Poręba->Szrenica (1326m)->Śnieżne Kotły (1490m, góra)->Wielki Szyszak (1509m)->Śnieżne Kotły (dół)->schronisko Pod Łabskim Szczytem->Szklarska Poręba
Aby tylko pogoda dopisała...