Postaw mi kawę na buycoffee.to
Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!

Turystyka zimą

Ogólne dyskusje o turystyce.
Awatar użytkownika
Norden
Ekspert

Re: Turystyka zimą

Post autor: Norden »

Norden pisze:Zdjęcia "od środka" :)

https://picasaweb.google.com/nordenmb/T ... rwszySnieg" onclick="window.open(this.href);return false;
Ciepłe ubranie, dobre buty i stuptuty to podstawa... A poza tym kijki narciarskie. Na raki nie ma jeszcze warunków...
Awatar użytkownika
podroznik
Początkujący

Post autor: podroznik »

petruss1990 pisze:A ja postawiłem na narty, ale biegowe. Trochę ludzie się dziwnie patrzą jak idę do lasu, na łąkę, poligon. Ale jazda sprawia większą frajdę niż się spodziewałem.
Od czego zaczynałeś? Wypożyczałeś czy od razu kupiłeś sprzęt?
Awatar użytkownika
petruss1990
Ekspert

Post autor: petruss1990 »

Wziąłem się ostro. Postanowiłem "coś" w zimie zacząć robić i kupiłem używany sprzęt w komisie+nowe kijki. Fakt czasu zeszło zanim znalazłem, ale warto. Jeśli chodzi o naukę to sam się uczę. Jeżeli masz możliwość to wypożycz i sprawdź czy Ci się spodoba.
Zło nie śpi...
Awatar użytkownika
podroznik
Początkujący

Tak też chcę zrobić, najpierw spróbować a potem ewentualnie nabyć sprzęt. Jak sprawdzałem ceny to używane nie są tak drogie.
A wracając do zimowego trekkingu to chętnych na zimowe marsze w rakietach śnieżnych, zapraszam do odwiedzenia strony [Regulamin Forum] - już w grudniu zaczynamy weekendowe zimowe wycieczki.
Awatar użytkownika
Norden
Ekspert

Zimowa wspinaczka w Tatrach > 11 grudnia

Post autor: Norden »

W Tatry w końcu zawitała zima:

Kuźnice - Boczań - Hala Gąsienicowa - Zielony Staw - Karb - Kościelec 2156 m > powrót tą samą trasą

https://picasaweb.google.com/nordenmb/Koscielec" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
podroznik
Początkujący

U nas przez to, że śnieg nie bardzo dopisał przenosimy wyjazdy w góry z rakietami śnieżnymi na czas poświętny. 6 stycznia w planach jest "Zimowy napad na Śnieżkę" .
Ale wiecie co, mało osób jest chętnych na zimowy trekking. Jak zima to wszyscy od razu mają na myśli narty albo snowboard.