Niezbędna podczas pieszych wędrówek, wycieczek.
Czy możecie polecić coś sprawdzonego w tym zakresie?
Moja poczciwa kurtka "Campus" już powoli kończy swoją żywotność ;-)

Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!
Kurtka przeciwdeszczowa
- petruss1990
- Ekspert
Re: Kurtka przeciwdeszczowa
Podzielę się z Wami moimi spostrzeżeniami z ostatniego testu mojej kurtki przeciwdeszczowej "The North Face Upland".
Kilka dni temu podczas pieszej wędrówki z Kubalonki do Zamku Prezydenta RP w Wiśle "wszedłem" w spore opady deszczu.
Ucieszyłem się, że będę mógł przetestować kurtkę w trudnych warunkach atmosferycznych...
Niestety test wypadł niemiłosiernie słabo. Zewnętrzna i wewnętrzna warstwa kurtki przeciwdeszczowej mokra jak z wody
<uoee>
Dobrze, że przynajmniej miałem pod tym polar tej samej marki (przy ciele ciepło i sucho). Na zewnątrz polara czułem jednak wilgoć - skutek padającego deszczu. <uoee>
Dodam, że przy lekkim deszczu+zimnym wietrze kurtka dobrze spełnia swoje zadanie.
Przy ulewie (tak, niestety czasem złapie człowieka na trasie) - olbrzymia porażka. <blee>
Kilka dni temu podczas pieszej wędrówki z Kubalonki do Zamku Prezydenta RP w Wiśle "wszedłem" w spore opady deszczu.
Ucieszyłem się, że będę mógł przetestować kurtkę w trudnych warunkach atmosferycznych...
Niestety test wypadł niemiłosiernie słabo. Zewnętrzna i wewnętrzna warstwa kurtki przeciwdeszczowej mokra jak z wody
Dobrze, że przynajmniej miałem pod tym polar tej samej marki (przy ciele ciepło i sucho). Na zewnątrz polara czułem jednak wilgoć - skutek padającego deszczu. <uoee>
Dodam, że przy lekkim deszczu+zimnym wietrze kurtka dobrze spełnia swoje zadanie.
Przy ulewie (tak, niestety czasem złapie człowieka na trasie) - olbrzymia porażka. <blee>
-
StudentTurysta
Re: Kurtka przeciwdeszczowa
Jeśli chodzi o ochronę przed opadami, zakupiłem po prostu komplecik tego typu i jestem bardzo zadowolony. Z kurtkami miałem bowiem podobne doświadczenia do przedmówcy i wolałem j