Postaw mi kawę na buycoffee.to
Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!

Włochy

Ciekawe miejsca w Europie.
Awatar użytkownika
ziuba
Stały bywalec

Post autor: ziuba »

Ja polecam podróż Autostradą Adriatycką, przepiękne widoki włącznie ze zwiedzaniem Bolonii oraz San Giovanni Rotondo gdzie spędziłam kilka dni:)
"Świat jest jak księga, kto nie podróżuje...czyta jakby tylko jedną stronę"
Awatar użytkownika
Yoana
Ekspert

Post autor: Yoana »

Myśle, że warto wybrać się np. przy okazji pobytu w Rzymie do Ladispoli (28km od Rzymu). Znajduje się tam niesamowita, czarna, powulkaniczna plaża... :)ehh... a do tego ma w sobie opiłki żelaza, dlatego też iskrzy się w słońcu co napewno stanowi niespotykaną atrakcję...

Zdjęcie poniżej:

Obrazek
"Świat jest wspaniałą książką, z której Ci, co nigdy nie oddalili się od domu, przeczytali tylko jedną stronę."
Jesteśmy również tutaj:
Obrazek
Awatar użytkownika
Adler
Administrator

Post autor: Adler »

Czy ktoś z Was wybiera się może do Watykanu na Beatyfikację Jana Pawła II?
Awatar użytkownika
Gniewko
Zaawansowany

Post autor: Gniewko »

Na pewno się nie wybiorę. Będzie mnóstwo ludzi. Szkoda jechać po to, żeby obejrzeć ceremonię na telebimie, skoro to samo będzie w TV.
Byłem w Watykanie przy grobie Ojca Świętego i zrobiło to na mnie ogromne wrażenie. Żałuję, że nie uczestniczyłem w żadnej jego pielgrzymce.
Jednak zdania co do wyjazdu na beatyfikację nie zmienię.

Pozdrowka
Tygryska
Początkujący

Post autor: Tygryska »

Byłam na pogrzebie Jana Pawła II, byłam też ok rok później przy jego grobie, ale na beatyfikacje się nie wybieram. Pamiętam co działo się na pogrzebie i wiem, że chyba tylko cudem udało nam się wejść na sam plac. Chociaż przyznaję, że organizacja wszystkiego była ze strony włoskiej i Czerwonego Krzyża naprawdę dobra.
Awatar użytkownika
Adler
Administrator