Postaw mi kawę na buycoffee.to
Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!

PTTK - członkowie i sympatycy

Rozmowy o sprawach związanych z górami.
Awatar użytkownika
Adler
Administrator

Post autor: Adler »

W jednym z wątków pisałem kiedyś, że "nie planuję bliższej współpracy z Polskim Towarzystwem Turystyczno-Krajoznawczym". Życie jednak płata figle, a ludzie mają to do siebie, że pod wpływem pewnych wydarzeń zmieniają zdanie. W ostatnich dniach ostatecznie dołączam do tej organizacji. ;)

Z czasem będę tutaj dodawać swoje przemyślenia w temacie.
Muszę jednak zapoznać się z tym i owym.
Zachęcam Was do wymiany opinii.

Rozpoczynam niniejszy wątek, w którym będziemy dyskutować o sprawach PTTK'u.
Mamy na forum członków PTTK? <mysli>
Awatar użytkownika
gar
Ekspert

Post autor: gar »

Dwóch jest już na pewno (turysta i gar), a myślę, że na tej dwójce lista się nie kończy.
Awatar użytkownika
Adler
Administrator

Post autor: Adler »

Ok, czekamy na kolejnych PTTK'owców. :)

Z ciekawostek...
Składka roczna w moim oddziale jeszcze w miarę, tym bardziej że w tej cenie jest już zawarte ubezpieczenie NNW.
Co ciekawe, dziś dzwoniłem w tej sprawie do konsultanta, owo ubezpieczenie obejmuje również koszty ratownictwa na terenie Europy (mam tu na myśli np. słynną także na tym forum Słowację, czyt. pokrycie kosztów akcji ratunkowych "Horskiej zachrannej sluzby") w kwocie 4800 Euro/jedno zdarzenie. Ubezpieczenie obejmuje także zdarzenia z życia codziennego, czyli nie tylko działalność w ramach PTTK. Stosowną dokumentację prowadzi miejscowy oddział tej organizacji. Jak to wygląda w praktyce, tego jeszcze nie wiem. <mysli>
Awatar użytkownika
Krzysztof_dst
Początkujący

Post autor: Krzysztof_dst »

Jestem wieloletnim członkiem PTTK.

Odnośnie ubezpieczenia NNW dla członków PTTK: w ostatnich dwóch latach trójka moich znajomych otrzymała odszkodowania za zdarzenia z życia prywatnego.
Awatar użytkownika
Adler
Administrator